Több tonna ponty került a Nagykunság vizeibe

Közel 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepítettek Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe az elmúlt héten – közölte a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint elsőként a Malomzugi Holt-Zagyvába helyeztek ki 4002 kilogramm pontyot. Ezt követően az Ártéri horgásztóba került 1266 kilogramm hal, a Nagykunsági főcsatorna nyugati ágába pedig 1876 kilót engedtek szabadon az ecsegfalvi tógazdaságukban nevelt uszonyosokból – írták. A halfajból a II. Csatornába is kihelyeztek 371 kilót. A Nagykunsági főcsatorna keleti ágába 819 kilogramm, a főcsatorna nyugati ágába pedig további alkalommal még 5451 kilogramm pontyot telepítettek a szövetség munkatársai.  Egyik helyszínen sem rendeltek el fogási tilalmat a telepítés után – tájékoztattak.

 

Befejeződött a törpeharcsa szelektív halászata

 

A szövetség arról is tájékoztatott, hogy a Nagykunsági Főcsatorna feltöltése a nyári vízszintre és a haltelepítéseik miatt, utóbbi megkezdése előtt befejezték a törpeharcsa ökológiai szelektív halászatát. Idén eddig 2060 kilogramm törpeharcsát távolítottak el a vízterületből – számoltak be, megjegyezve: a törpeharcsa szelektív halászatát a csatorna őszi leeresztése után tovább folytatják. Az ökológiai szelektív halászat nem ér véget, a Tisza folyón a busa halászata következik – közölték.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek