Új bölcsődét kaptak a ruzsai gyerekek

December 14-én költözött át az új bölcsődébe Ruzsa apraja-nagyja, a kisgyermekek és nevelőik.

Körülbelül 5 éve nyújtottak be egy településfejlesztési pályázatot, aminek most lett meg az eredménye. Az új intézménynek köszönhetően 12 gyermekkel maguk mögött hagyhatták a régi, több mint 30 éves bölcsit. Jövőre pedig folytatódik a kicsik kalandja, hiszen elkészül majd egy mini bölcsőde is, ahol 8 gyermeket tudnak elhelyezni.

A nem rég átadott intézményben két csoportszoba található, ahol máris rutinosan mozognak a gyerekek. A szobák összekapcsolódnak, így a dolgozók könnyebben tudnak figyelni a kicsikre és a tér is nagyobb.

Mivel az intézményt egy már meglévő épületben alakították ki, a projekt keretein belül arra is lehetőség adódott, hogy kiszolgáló helyiségeket nyissanak, valamint új eszközökre és bútorokra tegyenek szert. Mindezek lényegesen otthonosabbá és kényelmesebbé teszik a bölcsődében töltött pillanatokat. Emellett pedig a régi épületből is vittek át játékokat, berendezést.

A nevelők bíznak a jövő évben is, hiszen a mini bölcsődének köszönhetően több gyermek jut majd ellátáshoz, gondozáshoz, ez pedig a szülőknek is nagy segítség lesz.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: moranettv.hu


Hasonló cikkek