2023 legjobb húsvéti programjai Budapesten és környékén

Idén négynapos hosszú hétvégével ünnepeljük a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Számtalan programot tartanak országszerte, így Budapesten és környékén is.

 

Húsvéti Sokadalom várja a családokat április 7-10. között Budapesten. Zuglóban négy napon át sok meglepetésben lehet részük a gyermekeknek: lesz nyuszi- és állatsimogató, valamint ingyenes kézműves foglalkozás. A színpadon a húsvéti műsorok mellett közkedvelt előadókkal is találkozhatnak, Marvel és Disney hősök is feltűnnek, akik szívesen fotózkodnak a gyerekekkel. Interaktív programok, mesejátékok Mátyás királyról és Ludas Matyiról, koncertek és húsvéti vigadalom vár mindenkit a hosszú hétvégén.

 

Írott tojások (Fotó: MTI/Veres Nándor)

 

A Szentendrei Skanzenban április 9-én és 10-én tartanak húsvéti nagyrendezvényt, ahol megjelennek mind az egyházi, mind a népszokások. A szervezők a színpadi programok mellett kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek műsorával várják a látogatókat. Az idei évben kiemelt programelemekkel is készültek: bemutatásra kerülnek az erdélyi magyarok hagyományai.

 

Húsvét Szentendrén (Fotó: Facebook/ Szentendrei Skanzen)

 

Ibolya nap és húsvét alkalmából színes programkínálattal várják a látogatókat a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az Ibolya Nap április 9-én, a Húsvét a kastélyban pedig április 10-én kerül megrendezésre. A programok között található ibolya-kiállítás és vásár, galgamenti locsolkodó és folklórbemutató, hímes tojás kapirgáló, viaszkép festőműhely, vertcsipke kiállítás és bemutató, kisállat simogató, és sok-sok meglepetés is várja az érdeklődőket.

 

Áldott, boldog húsvétot kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Komka Péter)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek