A könnyen lelkesedő Nyilas gyermek

A november 23-a és december 21-e között születettek bemutatásával zárul gyermekasztrológia-sorozatunk, melyet január elején a Bak jeggyel indítottunk. Ne feledjük: a gyermek születési napja csak egy a sok tényező közül, amelyek a jellemére hatást gyakorolhatnak, és semmi sincs kőbe vésve!

Az asztrológia csupán a főbb jellegzetességeket mutatja meg, s ahhoz ad támpontot, hogyan tudja valaki a legjobban, legharmonikusabban megélni a saját csillagjegyét. Szülőként az a feladatunk, hogy ehhez próbáljunk a gyermekünknek segítséget adni, azáltal is, hogy elfogadjuk őt olyannak, amilyen…

Milyen az élet egy Nyilas gyermekkel?

A családba érkezett merész lelkületű álmodozó mindig tele van lendülettel, energiával. Ő valóban a lehetőségek gyermeke – bár, sajnos az álmait nem mindig váltja valóra. Néha ugyanis túl sokat akar, nagylelkűen tervez, derűs meglátásaival másokat is lendületbe hoz, magával ragad… és aztán várja, hogy a felmerülő feladatokat mások oldják meg. Mivel csak a célt látja, az akadályokat hajlamos alábecsülni.

A kép után a szülőknek javasolt nevelési irányelvekről lesz szó!

álmodozó nyilas

Egy Nyilas komoly lelkesedést képes mutatni bizonyos eszmék iránt – ezért is fontos, hogy milyen szellemiségben neveljük. Mivel alapvetően igazságszerető, a jogos szigorral és valódi értékek megmutatásával könnyen elejét vehetjük a szélsőséges nagyképűségnek, tudálékosságnak és nagyzolásnak. A szülők felelőssége az, hogy a helyes értékrend, helyes irányok felé terelgessék, és empátiára neveljék, szerénységre és visszafogottságra neveljék a kissé túlzottan is nagyra törő, becsvágyó, ám könnyen ítélkező lelkét.

Jó hatással lehet rá bármilyen ügyességi sport, csapatjáték: ezek lehetőséget adnak arra, hogy a leleményességét, erejét „fitogtathassa”, s önfegyelemre, mások tiszteletére tanítják. Fontos azonban, hogy a Nyilas ifjonc jól érezze magát edzés közben is; ha így van, még az esetleges kudarc sem töri le. Végül is, nem csak az eredmény elérése számít. Számára a célhoz vezető út a lényeg, nem feltétlenül a cél tényleges elérése.

 

Képek forrása: http://www.momstrology.come-Tarocchi.com

Kapcsolódó cikkeink:

Az öntudatos kis nyomozó: a Skorpió gyermek

Mindig az egyensúlyt keresni, mindenkinek megfelelni: erre törekszik a Mérleg-gyermek

A Szűz  jegyű gyermek sajátosságai

Aki uralkodásra született: az Oroszlán gyermek

Mit üzennek a Rák jegyű gyermekekről a csillagok?

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A cserfes Ikrek nevelése

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?


Hasonló cikkek