A Washington Post szerint a rasszizmust erősíti, ha egzotikusnak hívunk egy ételt

Az ételt „egzotikusnak” nevezni, távolságot teremt az egyének és a csoportok között, és „megerősíti az idegengyűlöletet és a rasszizmust” – áll a Washington Post egyik közelmúltbeli cikkében, amely ehelyett azt javasolja az embereknek, hogy feltegyék maguknak a kérdést, miért nem ismernek bizonyos ételeket?

Ezek valóban óriási problémák, amikkel az embernek mélyen magába kell néznie, és sürgősen változtatni, és megtanulni minden eddig ismeretlen, és tájidegen étel nevét.
A csütörtöki cikk,, amelyet a lap élelmiszer-részlegének írója, Daniela Galarza írt, és amelynek címe: „Ne hívja az ételt„ egzotikusnak ”, egy pár idézésével kezdődik, akik dicsérték az afgán éttermeket, és régi stílusban„ egzotikusnak ”nevezték a konyhát. Noha elismerte, hogy a pár „nem jelentett kárt”, az „egzotikus” kifejezés használata viszont azt jelzi, hogy Galarza szerint „feltételezett anglocentrikus perspektíva alapján” látják a világot – számolt be a Breitbart,
Azt is állította, hogy a kifejezés használata, különös tekintettel az élelmiszerekre, „közvetett módon megnöveli az embercsoportok és a másik csoportok közötti metafizikai távolságot, és ezzel megerősíti az idegengyűlöletet és a rasszizmust”.

Ezután Galarza idézi Chandra DL Waringot, a Massachusetts Lowelli Egyetem szociológia professzorát, aki azt állította, hogy a kifejezést csak valami nem fehér kifejezésre használják.

„Soha nem hallottam, hogy az egzotikus szó arra utal, hogy valami fehér” – mondta a professzor.

„Az etnikai és az idegenhez hasonlóan az egzotikus szót is valami idegen kifejezésére találták ki” – írta Galarza, annak ellenére, hogy elismerte, hogy az idegen az gyakran valami pozitívumot jelent.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek