András-vásár, kürtöskalács, ringispíl

Hétvégén közel 250 árus színesítette Észak-Komárom hagyományos András-napi vásárát. Idén a helyszín is kedvezőbben volt kialakítva, tágasabb elrendezésnek köszönhetően, de az időjárás is kegyes volt a látogatókhozUgyan az árusok gyengülő forgalomra, a vevők a magas árakra panaszkodtak – főleg az ételek kapcsán – , azért szombaton csak lépésben lehetett haladni a standok között.

Az újkori András-napi vásár mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza (bár András-napi vásárt Komáromban már az 1800-as években is tartottak). Jöttek árusok az ország minden pontjáról, Magyarországról, Erdélyből, Csehországból és Lengyelországból is.

Újdonságnak számított az ökosátor, ahol a környezettudatos életmódra, elsősorban a szelektív hulladékgyűjtésre hívták fel a figyelmet az önkéntesek, illetve az “állásbörze”, hiszen két cég kínálta szolgáltatásait a munkát keresőknek.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek