Az MKP kezében a közös képviselet sorsa

Megtartotta a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa az ülését. A programpontok között hangsúlyos helyet kapott az közös párt, a Szövetség alapszabályának megvitatása és a sarokpontok meghatározása. 

Berényi József, aki több pártközi tárgyaláson volt jelen az MKP nevében, olyan kérdéseket nyitott meg, amellyel az országos tanács küldötteit befolyásolta, annak ellenére, hogy ezek már mind több alkalommal áttárgyaltattak a szövetséget kereső pártok tanácskozásain. A hangulatkeltés után természetesen Berényi visszatáncolt és nem határozati javaslatként, hanem indítványként fogadtatta el a felvetéseit, amelyekről a párt sajtótájékoztatója is szólt. Berényi lépése mögött többen nem látnak logikát, csak tapasztalják, hogy nem belátható okokból tulajdonképpen viselkedésével azt az utat folytatja, amivel már az elmúlt években is az egységes magyar politikai képviselet megalakulását lehetetlenítette el. Teszi mindezt az OĽaNO megyei szövetségeseként, Matovič tanácsadójaként.

Az MKP OT tagjai közül sokan megütközéssel vették tudomásul Farkas Iván viselkedését is, aki harsányan és feldúltan lépett fel az Összefogás ellen. Egyesek szerint ennek a hátterében személyes ambíciói állnak, hiszen a szakmai alelnöki poszt a pártközi tárgyalások szerint a Magyar Közösségi Összefogás politikusait illetnék egy közös pártban.

Az MKP Országos Tanácsán résztvevők néhánya számára elfogadhatatlan a sérelmi politika és az, hogy felelős pozícióban lévő politikusok személyes ambíciójukat az egység elé állítanák, ezzel felrúgva minden korábbi egyezséget. Az MKP helyi szervezeti elnököktől származó információk szerint közben rendkívül kevés szó esett arról, hogy merre tart a párt és, hogy miképpen lehetne mozgásban tartani az MKP alapszervezeti struktúráját.

A Híd Országos Tanácsának gyűlésére június 26-án, szombaton kerül sor, ahol arról tanácskoznak majd, amiről a több száz órányi hárompárti megbeszéléseken megegyezés született.

Forrás: bumm.sk

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek