BÁCS-KISKUN MEGYEI HETI VISSZAPILLANTÓ

Ezekkel a témákkal foglalkoztunk 2022. 21.hetében a PannonHírnök Bács-Kiskun megyei hírei között:

Közélet-Politika-Kultúra

Ebben a cikkünkben röviden összefoglaljuk a hét folyamán történt megyét érintő eseményeket, amelyekkel portálunk  foglalkozott. Amennyiben valamelyik téma jobban érdekel valakit, kattintson a szövegbe ágyazott linkekre, amelyek az eredeti, teljes cikkekre mutatnak!

Nem élhettünk Muzsika szó nélkül. Újra Muzsikál az erdő Kecskeméten és a Tőserdőben

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”! – e mottó jegyében rendezte meg idén is a Muzsikál az Erdő Alapítvány a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatát. Május 28-án Kecskeméten, a Nyíri erdőben, míg május 29-én a Tőserdőben várták az érdeklődőket.

Szombaton, a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyereknaphoz is kapcsolódva a legkisebbeket kézműves- és sportfoglalkozások, Ludas Mátyás bábelőadása várta.

Vasárnap Lakitelek – Tőserdőn szerveződöt meg a „Muzsikál az erdő” gazdag gyermeknapi programja a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, fafaragás, akvarell festés, gyermekkoncert várta a gyerekeket és az idelátogató felnőtteket is.

Hős gimnazisták mentették meg egy férfi életét Kecskeméten

Igazi hősök nemcsak a filmekben vannak. Kecskeméti Középiskolás fiúk forgalmas utcán a mentésirányító instrukciói alapján kezdték meg az újraélesztést. A fiatalok egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét.

A kalocsai tűzoltók füstjelzőket ajándékoztak a mozgássérült nyugdíjasoknak

Fő a biztonság! FireAngel optikai füstjelzőt ajánlott fel a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. a Mozgáskorlátozott nyugdíjasoknak.

kalocsai tűzoltók képviseletében Betlen Zsolt tűzoltó alezredes mutatta be az eszközöket azoknak a nyugdíjasoknak, akik személyesen is meg tudtak jelenni a csütörtöki előadáson. A tiszt közölte: tapasztalataik szerint az ilyen berendezések évről évre sok életet mentenek meg, hiszen már kisebb füst esetén is riasztják a lakásában talán éppen alvó idős személyt, így a mérgezéseket, égési sérüléseket, halálozásokat is jó eséllyel megelőzik

Az orgonaművész zeneszerzői oldalát is bemutatta Kecskeméten

Caésar Franck francia romantikus zeneszerzőre emlékezve, Magda Dávid orgonaművész újabb, nagysikerű orgonakoncertet adott Kecskeméten, a Szentcsalád Plébánián.

Szobrot állítottak a Benkó Zoltán szabadidőközpontban

Kecskemét város ligetének megálmodója, Benkó Zoltán emlékére szobrot állítottak a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

A bronz szobrot nem más leplezte le mint  Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét város polgármestere.

Száz piacon zenél Radics Sándor, a kecskeméti mestercimbalmos

Az országot járva, mint a Cimbalommal Magyarországért zenei jószolgálati nagykövete népszerűsíti a hungarikumok közé beválogatott régi magyar hangszert, ezért úgy tervezi, hogy idén 100 piacon fellépjen, aminek már nagy része megvalósult.

Emellett különböző rendezvényeken is fellép, például e hétvégén Kecskeméten, a Melinda Parkban a kakasfőző fesztiválon is láthattuk. Nyáron a piacok látogatása mellett számos nagyvárosban játszik, és természetesen a Balaton-parton is sokszor megfordul majd a nyaralók nagy örömére.

Bács-Kiskun megyében több szakaszon is javítják az utakat

Bács-Kiskun megye úthálózata  a rendelkezésre álló források biztosította keretek arányában tervszerűen bővül és folyamatosan megújul A megnövekedett autós forgalom miatt időszerűvé váltak az utak karbantartási munkálatainak elkezdése Bács-Kiskun megyében, melynek során számolni kell az esetleges hosszabb utazási idővel.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek