Deborah James utolsó regénye

Augusztusban jelenik meg Deborah James második és egyben utolsó regénye, amely az előrendelésekkel azonnal az Amazon bestseller listájának első helyére került föl, maga mögé utasítva ezzel A férfi aki kétszer halt meget.

A jelenleg negyven éves James-nél 2016-ban diagnosztizáltak vastagbélrákot, és az orvosok az elkövetkező öt évben mindössze 8% esélyt adtak neki a túlélésre. James előtte egy gimnáziumban volt igazgatóhelyettes, azóta pedig a BBC Radio 5-nál vezet egy podcast-et a rákról (You, Me and the Big C), melynek segítségével 5,7 millió fontot gyűjtött össze az Egyesült Királyságban a rákkutatás megsegítésére.

Míg James első regénye a F*** You Cancer afféle útmutató volt a rákhoz, a második, mely a How to Live When You Could Be Dead címre hallgat, azt taglalja, milyen túlélni az orvosok által megjósolt időt, és hangsúlyozza milyen fontos a mának élni, illetve egyszerre csak egy napot értékelni.

A How to Live When You Could Be Dead eredetileg jövő év elején került volna a könyvesboltokba, de előre hozták augusztusra a megjelenését, és már az előrendeléseknél elkelt belőle az összes példány. Az eladásokból befolyt összeg egy része egy alapítványhoz kerül.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek