Hagyományos helyi termékünnep és falunap lesz Nyárlőrincen

A hagyományokat illik tisztelni, ezt teszik 2022 június 5-én Nyárlőrincen is a hagyományos helyi termék ünnep, hungarikum fesztiválon és falunapon.

Gyönyörű hazánk bármelyik táján élünk mindenütt körül vesz bennünket a múlt, mindennapjaink része a hagyomány. “Múltból jövőt…” ez a jelmondata a hétvégén megrendezésre kerülő falunapnak Nyárlőrincen, melyet már sokadik alkalommal rendez meg a település.  Az elmúlt évtizedekben a magyar vidéken Újra feléledt az az egymáshoz tartozás érzése a generációk közötti kapcsolatok kiépítésének, sorosabbá tételének szükségszerűsége. Nagy érdeklődés előzi meg a rendezvényt, ahol a népi kultúra lokális színei kápráztatják el a megjelenteket.  generációk közötti kapcsolat elmélyítését, a gyermekeknek a környezetükhöz …

A Programokat reggel 7:00kor a Nyárlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével indítják, akik zenés ébresztővel keltik a falut, ezzel jelezve hogy bizony ez a nap más lesz mint ami szokott.9 órától színes programokkal várják az érdeklődőket a falu futballpályáján, többek között lesznek légvárak körhinták arcfestések csillámtetkósok, de egész nap kürtös kalács , fagylalt, vattacukor, kenyérlángos is várja azokat akik harapnának valami finomat. Ugyanekkortól a hagyományok tiszteletére jurtakiállítás kézzel faragott népművészeti tárgyakkal, viszont a bátrabbak íjászoktatáson is részt vehetnek majd.

  • 12:30-tól ünnepélyes tűzgyújtás kezdődik, melynek keretében elindul a főzőverseny és minden résztvevő megcsillogtathatja főzőtudását.
  • Estére sörivó verseny és traktorhúzó megmérettetés vár azokra akik úgy érzik hogy túlteng bennük az erő és ezt szívesen meg is mutatják a közönségnek.
  • 20 órától Somogyi András Stand Up Comedy humorista rendhagyó fellépése következik majd

utána Sípos F. Tamás szórakoztatja a még jelenlévőket. Mindenki örömére az este néf ezzel sem ér véget, hiszen éjszakába nyúlóan fergeteges utcabálon együtt élik át a település lakói az egymáshoz tartozás szükségletét   A  zenét Zsikla Zenekar szolgáltatja. A fergeteges hangulatért a közönséggel és a és a falunap résztvevőivel felelősek!

A szervezők természetesen mindenkit szeretettel várnak!

Prokop-S Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek