Szobrot állítottak a Benkó Zoltán szabadidőközpontban

Kecskemét város ligetének megálmodója, Benkó Zoltán emlékére szobrot állítottak a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Akik jártasak Kecskeméten, de talán azok is akik csak átutaztak bármikor is a városon, biztosan látták vagy hallottak a Benkó Zoltán Szabadidőközpontról vagy legalábbis a Benkó Dombról.

A 174 hektáros terület megálmodója Benkó Zoltán  az Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat igazgatója volt, aki az építkezés irányításában és szervezésében is részt vett.

Kecskemét város fejlesztése a szívügye volt Benkó Zoltánnak, ezért is álmodta meg Kecskemét város ligetét majd valósította meg  1976 és 1986  között. Benkó Zoltán Kiskunmajsán született 1933-ban, majd Vízügyi szolgálatát 1956 február 1-jén kezdte meg Kecskeméten, majd 1995. december 31-én hunyt el.

2022. május 25-én felavatták a róla készült bronz mellszobrot a Nyíri úti főbejárat mellett, melyet  Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotta meg.

A szobrot Szemereyné Pataki Klaudia leplezte le a jelenlévők előtt, de ott volt Öveges László Kecskemét város főépítésze és Hajagos  Csaba történész-örökségvédelmi szakértő is.

A 174 hektáron két horgásztó található mely a horgászat szerelmeseinek hatalmas kihívásokat adhat, mivel a tó hatalmas halállománnyal rendelkezik. Aki viszont nem szeret horgászni se keseredjen el hiszen a 49 méter magas domb is kihívások elé állíthat bárkit, illetve a területen lévő tanösvényeken mindenki kellemes sétát tehet.

Azt gondolom Benkó Zoltán hatalmasat álmodott meg. A város közepén nem minden napi látvány tárul a szemünk elé. Köszönjük munkáját!

Prokop-S Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek