Környezetvédő szerepben a makói családok

Fontos célokat tűzött ki maga elé a Makói Nagycsaládosok Egyesülete: idén a környezettudatosságé és a fenntarthatóságé lesz a főszerep.

Felnőttként nekünk kell vigyáznunk a gyermekekre, a mi felelősségünk, hogy kreativitásra, önállóságra, magabiztosságra és tudatosságra neveljük őket. Hogy utakat és lehetőségeket mutassunk nekik, amin elindulva meglelhetik önmagukat és lépéseket tehetnek embertársaik megsegítése, valamint egy szebb jövő felé. Ehhez a jövőhöz pedig hozzátartozik a természetvédelem és a környezetkímélés, hiszen, ahogy mondani szokták: Földből csak egy van.

Ezzel a Makói Nagycsaládosok Egyesületének alelnöke, Dömösi Emese minden bizonnyal egyetért, hiszen különböző programjaik középpontjában éppen a környezetvédelem, és a fenntarthatóság áll.

Tavaly közösségi komposztálót építettek és előadásokat tartottak a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán.  Emellett kiállítást rendeztek és helyi művészeket is bemutattak, akik alkotásaikkal értékeket teremtenek, és sokat tesznek a városért.

Idén folytatni szeretnék ezt a hagyományt, s ha a vírushelyzet javul, közösségformáló programokat szerveznének.  Kirándulásokkal, táborral, összejövetelekkel készülnek – árulta el a Rádió7-nek Dömösi Emese.

Az ilyen események jót tesznek a nagycsaládosoknak, mert együtt szívesebben kapcsolódnak ki, lehetőségük nyílik beszélgetni, mindeközben pedig tippeket kapnak, hogyan biztassák csemetéiket – és önmagukat – tudatos életre.  Természetesen mindez a településnek is kedvez, hiszen összetartóbbá válnak a lakosok.

Az egyesület tagjai folyamatosan azon dolgoznak, hogy könnyebbé, élménydúsabbá tegyék a családok hétköznapjait. Nagy segítség, hogy a programjaik jelentős részét támogatásból, pályázati forrásból oldhatják meg.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: radio7.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek