Levelet küldött a Jobbik Joe Bidennek

Az ellenzéki párt hét éve még képmutatással vádolta meg a világ első számú hatalmát.

A világnézeti különbségeknél is fontosabb közös értékeket hangsúlyozza a Jobbik szerdai, Joe Biden elnöki beiktatását üdvözlő közleménye.

Bízunk benne, hogy az új elnök új lendületet tud adni az Egyesült Államoknak, felülemelkedve az elmúlt hónapok és évek csatározásain. Úgy gondoljuk, hogy minden világnézeti különbségen túl összeköt bennünket a demokratikus intézmények, a jogállamiság és a fair politika tisztelete – idézik Gyöngyösi Mártont, a párt európai parlamenti képviselőjét. Reményüknek adnak hangot, hogy az elkövetkezendő időszak ezekről az értékekről szól majd, és nem a múlt sérelmeinek felhánytorgatásáról, a bosszú politikájáról.

Joe Biden Kövér László Jobbik
Jobbik-plakát Bidennel. Kép: Jobbik/Facebook

Úgy gondoljuk, hogy ebben a nehéz időszakban Amerikának és a világnak is stabilitásra van szüksége. Meggyőződésünk, hogy ennek a stabilitásnak kulcsfontosságú eleme az Európa és Amerika közötti kapcsolatok helyreállítása, amelyhez lehetőségei szerint a mi pártunk is hozzá kíván járulni – írja a Jobbik.

A közlemény kifejezi azt a reményt, hogy Joe Biden elnöksége az Egyesült Államok és a világ számára is egy kiszámíthatóbb és biztonságosabb időszakot hoz majd, nem utolsósorban pedig a demokrácia és a jog megerősödését a populizmussal és a politikai gátlástalansággal szemben, „különösen azért, mert erre hazánknak, Magyarországnak is igen nagy szüksége volna”.

Hét évvel ezelőtt még azért írt a párt levelet az amerikai nagykövetségnek, mert úgy vélték, azzal, hogy a Horthy-szobor felállítása ellen érveltek, beleavatkoztak a magyar belpolitikába. Így múlik el a világ dicsősége?

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek