EzoTér

A színek hatásai, a színek fizikája – Citromsárga, az önbizalom színe

Ahogy azt cikksorozatunk bevezető részéből megtudtuk, a fény spektrumokra bontható, így a színek által láthatóvá válik az energiája, mely hatással van testünkre és lelkünkre egyaránt – hiszen az emberi szervezet is energia. A színek hatásairól szóló sorozatunkban lépésenként végighaladunk a hét fő csakrán, és elemezzük a színenergiák hatásait.

A lépcső harmadik foka a citromsárga.

A citromsárga a köldökcsakra, más néven Solar Plexus színe, melyet két ujjnyival a köldök felett találunk, tölcsére előre és hátra egyaránt nyílik. Itt már túllépünk az alapvető testi szükségleteken, és elkezdjük keresni önmagunkat. Ez az egó, az önértékelés, az érzelmek helye, így rá kell találnunk valós lényegünkre, akkor is, ha ez más emberek számára nem megfelelő, hovatovább meg kell tanulnunk kifejezni érzelmeinket.

A Solar Plexushoz tartozik a hasüreg és az emésztőszervek, a máj, lép, epe, hasnyálmirigy, a vegetatív idegrendszer és a szem. Amennyiben nem figyelünk oda, hogy mit “nyelünk le” másoktól, és nem tanuljuk meg kezelni ezeket a helyzeteket, továbbá, nem vagyunk hajlandóak felvállalni önmagunkat és a saját utunkat járni, a probléma testünkben manifesztálódhat, a gazdatestet felzabáló rák képében is. De depresszió, függőségek, fásultság, énkép zavar is kialakulhatnak. A sárga szín 575-585 nanométer hullámhosszon rezeg, és nagyon sokoldalúan használhatjuk fel energiáját, sőt, gyümölcs formájában is bevihetjük szervezetünkbe.

A citromsárga szín elsősorban önbizalmat ad (nem irigységet jelent), ezen felül támogatja az intellektust és a megfelelő önkifejezést, boldogságot kelt, segíti a fogyókúrát és a mentális aktivitást. Gondoljunk csak a kis sárga öntapadós cetlikre, illetve a sárga szövegkiemelőre – e szín által jobban rögzülnek az információk. A túl sok sárga zaklatottá tehet, de a megfelelő mennyiség figyelmet kelt. A sárgát a bölcsességgel is párosítják, sőt, Kínában császári szín volt, evégett a hatalom jelképe is, illetve közvetítő ember és Isten között.

A sárga a Nap színe, így az életé is, igazi energiabomba. Sárga színű ásványok közül választhatjuk a citrint, a sárga zafírt, a topázt, a tigrisszemet, de a napkövet is.

A csakra rendbetétele nagy munka, hiszen szembe kell néznünk önmagunkkal, le kell tisztáznunk, hogy a saját utunkon járunk-e, így tökéletes őszinteséget kíván a feladat. Támogathatjuk sok mozgással, napozással, de körbevehetjük magunkat mécsesekkel, sárga kiegészítőkkel is.

Képek forrása: www.pixabay.com
Kiemelt kép: Schült Annamária festménye

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés