EgészségÉletmód

Az internetezés negatív hatásai az életünkre

Most, hogy mindannyian több időt töltünk a négy fal között, nem meglepő, hogy többet használjuk az internetet. Híreket olvasunk, filmeket, videókat nézünk, tanulunk vagy egyszerűen csak le-fel görgetjük a közösségi média oldalakat. Igen ám, de ha nem figyelünk oda, hogy mennyit lógunk a világhálón, akkor megtapasztalhatjuk a negatív következményeit is. 

Ha túl sok időt töltünk az okos kütyüink társaságában, akkor könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy személyesen, a való világban is kapcsolódjunk másokhoz. A szeretteink, családtagjaink, barátaink elhanyagolása előbb vagy utóbb erősen rányomja a bélyegét a lelki jólétünkre.

A természetes közegtől való elhatárolódás szintén egy igen jelentős negatív hatás, amit testi és lelki szinten is megérzünk. A mozgásszegény, beszűkült élettér hosszútávon szorongáshoz, később pedig akár depresszióhoz is vezethet, amit utólag nehéz kezelni.

Éppen ezért érdemes a megelőzésre fektetni a hangsúlyt és megtalálni az egyensúlyt az internetezés és a való világban való létezés között. 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB