FotóSzabadidő

Csongrád-Csanád megyeiek sikere a naturArt pályázaton

A szegedi Török János első, a csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás második és a szintén szegedi Nagy Edit harmadik helyezést ért el a Lenergy – Év Természetfotósa pályázaton.

Huszonnyolcadik alkalommal írta ki az Év Természetfotósa pályázatot a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége. Idén érkezett a legtöbb mű, 241 fotós több mint 4100 képet készített.

Fáth Péter, a naturArt elnöke elmondta, hogy a 2020-as pályázat különösen sikeresnek tekinthető, mert mind a tizennégy kategóriát különböző versenyző nyerte. Tehát tizennégy tehetséges fotós büszkélkedhet egy-egy neves első díjjal – írta meg a zoozoo.hu.

A Kompozíció, forma és kísérletezés kategória győztese a szegedi Török János lett. Ugyanebben a kategóriában Nagy Edit III. helyezést ért el. A csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás Ifjúsági kategóriában II. díjat kapott, és az Év Ifjú Természetfotósa is ő lett. Csongrád-Csanád megye tehát három dobogóssal is büszkélkedhet – számolt be róla a rádió7.

Az Alexandra Kiadó megjelentette a döntőbe jutott fotókból összeállított Az év természetfotói – Magyarország 2020 című kötetet. A legjobb képekből pedig tárlatot rendeznek, mely december 31-ig látható a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Farkas Cs Tekla

Nyitókép: pixabay/illusztráció

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB