Események

Online térbe költöznek a makói kiállítások

Internetes tárlatvezetéseket tart a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, hogy a vírushelyzet ellenére is eljusson számos tartalmas pillanat a kultúrát, művészetet és történelmet kedvelőkhöz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 4-én nyílt meg a Habsburg Ottóról szóló vándorkiállítás, amiről az intézmény YouTube csatornáján tett közzé egy rövidfilmet, hogy otthonunkból is betekintést nyerhessünk a trónörökös életébe és társadalomformáló politikai szerepébe.

Részlet a Habsburg Ottó kiállításról

Emellett pedig Lesznai Anna művésznőről is készítettek egy sokoldalú, színes, információban gazdag gyűjteményt. Nem csoda, hiszen Lesznai Anna munkássága a költészettől a festészeten át, a tervezésig rendkívül sok területet felölelt.

Lesznai Anna

Valamint adventi meglepetésként a Rokonok című kiállítást fedték fel Nagy Gábor néprajzkutató segítségével. Az erről szóló közvetítés megtekinthető ezen a linken.

Bár a makói múzeumban most zárt ajtók mögött dolgoznak, folyamatosan tartják a kapcsolatot a látogatókkal, az online térben is igyekeznek ritkaságokat,  érdekességeket felvonultatni élőadások, videók, képek és cikkek formájában.

Úgy tűnik tehát, hogy a kijárási korlátozások alatt sem maradunk programok nélkül.  Így szerencsére nem az unalom, hanem értékes percek válhatnak társunkká, addig is, amíg nem térhetünk vissza a régi kerékvágásba. Az után pedig ismét meglátogathatjuk kedvenc helyeinket.

Fotók: József Attila Városi Könyvtár és Múzeum online felületei/Nyitóképen Nagy Gábor néprajzkutató

Farkas Cs. Tekla

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB