EgészségÉletmód

Ez történik velünk, ha gyakran beszélünk magunkban

Sokan azt gondolják, hogy az önmagunkkal folytatott párbeszédek rendszeresítése egyfajta rossz szokás, amit ki kell irtani az életünkből, amennyiben mentális egészségre törekszünk. Ez azonban messze áll a valóságtól, ugyanis számos kutatás bizonyítja, hogy ez a tevékenység pozitív hatással bír.

Először is, ha egy fontos vagy bonyolult feladat közben beszélünk magunkban, akkor segít nekünk abban, hogy tudjuk összpontosítani és ne vétsünk hibákat.

Amennyiben hangosan is kimondjuk a vágyainkat, akkor segít tudatosítani azokat magunkban, ennek következtében pedig könnyebben megtaláljuk a hozzájuk vezető utat.

Ha egy megmérettetés, például egy szóbeli vizsga, egy állásinterjú vagy egy prezentáció előtt állunk, akkor rengeteget számít, ha előbb saját magunknak adjuk elő a mondandónkat.

Amennyiben valamilyen oknál fogva konfrontálódtunk az egyik munkatársukkal, barátunkkal vagy családtagunkkal, akkor utána érdemes kimondanunk minden ezzel kapcsolatos gondolatunkat, érzésünket, még akkor is, ha nem hallják az érintettek.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés