Korszerű fűtési technológia, ami hazánkban még gyerekcipőben jár | Pannonmagazin
Újratervezés

Korszerű fűtési technológia, ami hazánkban még gyerekcipőben jár

Különféle változatai léteznek.

Ugyan a fenntarthatóság, a környezetvédelem témája, valamint ezeknek a jelentősége egyre többekhez jut el, többeket érint meg, idehaza ez folyamat a fűtési szokásokon egyelőre még nem látszik.

A külföldön már elterjedt elektromos fűtés olyan alternatívát nyújthat a napelemek használatával, ami költséghatékony és tiszta választás, aminek használatához a fosszilis tüzelőanyagok nem szükségesek.

Nem egyetlen típusról beszélünk, hanem több változatról van szó, amikor a hagyományos gázfűtés korszerűbb alternatíváit vesszük számba. Elektromos fűtésnek minősül az infrafűtés, amit infrapanellel, de fűtőfóliával is bevihetünk az otthonunkba, de a fűtőszőnyeg, illetve a fűtőpanelek is ebbe a kategóriába tartoznak. Különböző tulajdonságaiknak köszönhetően más és más területeken nyújtanak emlékezetes teljesítményt. A fűtőfólia korábban is létező típusaival szemben a harmadik generációs fűtőfólia már önszabályozós tulajdonsággal rendelkezik, ami azt biztosítja, hogy az elődökkel szemben ennél a típusnál ne forduljon elő túlhevülés, esetleg kisülés. Egyenletesen biztosítja a kívánt hőt, könnyedén és pontosan szabályozható a megfelelő termosztáttal, ami egyébként sajátja a többi ilyen rendszernek is.

 

Amikor az ezekről a fűtési lehetőségekről esik szó, sokan azonnal a járulékos magas kiadásokra gondolnak, de fontos tudni ezekről, hogy a technológia fejlődésével sok minden megváltozott az utóbbi években. Ez pedig nem csak arra igaz, hogy újabb generációs rendszerek születtek, amik sokkal biztonságosabbak, nem tűzveszélyesek, tökéletesen személyre szabhatóak, hanem arra is, hogy magas hatékonysággal működnek, a fogyasztásuk pedig korántsem annyira riasztó, ahogyan annak képe a legtöbbek fejében él. Az olajradiátorok helyett ma már korszerű fűtőpanelek, infrapanelek használatosak, amiket napelemmel nyert energiával is üzemeltethetünk, éppígy a fűtőfilmes fűtésünket, aminek köszönhetően nemhogy alacsonyan tarthatjuk a számláinkat, de még akár nullára is csökkenthetjük a havonta fűtésre költött összeg értékét; ebben az esetben pedig a szolgáltatótól is függetlenedve biztosíthatjuk saját fűtésünket.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa  a PannonMagazin szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB