Láttál már valaha fából készült kormányt? | Pannonmagazin
HírExtra

Láttál már valaha fából készült kormányt?

Azt hiszem, azzal mindenki egyetért, hogy rengeteg kerékpáros alkatrész van, és azt is kijelenthetjük, hogy még azoknak is van sok-sok változata. Na és persze megközelíthetjük a témát úgy is, hogy miből készült az adott termék. A klasszikus fa alkatrészekről nem biztos, hogy a bringások világa jut az eszünkbe, pedig nagyon jól néznek ki.

Egyszer egy kiállításon volt szerencsém rátalálni egy különösen egyedi darabra, és itt kezdődött el életem első fa kerékpáros alkatrészével a történetem. Kíváncsi vagy arra, hogy mit tud egy fakormány?

Így jártam a fakormánnyal

Ha azt mondom, kormány, nem éppen a fa kormány jut az eszedbe. Ugye? Habár a Bikepro.hu kerékpár webshop kormányai között mindenféle minőségi darab vár ránk, ettől függetlenül nem mehettem el a tény mellett, hogy még sosem volt szerencsém fakormányhoz. Szerinted mi tetszett benne?

A meglepően sajátos szerkezete, a formája és persze a hátrahajlása is. A beszerelést követően rögtön éreztem, milyen rugalmas darabról is van szó, és ahogy rámarkoltam, azzal a lendülettel le is törtem alkarral az egyik oldalát. “Azta, ez amortizáció a javából!” – gondoltam. Látod, a kezdeti lelkesedés azonnal alábbhagyott, mivel nagyjából 15 másodpercig tartott ez az új csoda.

Én, a bicó, meg a fakormány

Na ezután teljes agresszióval és elégedetlenséggel levelet írtam a gyártónak, amiben pontosan részleteztem a panaszomat. Mit ad Isten! Két hét múlva jött a bocsánatkérő levél plusz egy új fakormány. Ez teljesen korrekt volt tőlük és ezzel nem is volt semmi probléma.

Na de szerinted mi történt? A beszerelést követően a múlt ismételte önmagát. Ezt követően már felszívtam magam és egy komolyabb hangvételű levelet címeztem a gyártónak, amire azóta is várom a választ. Lehet, hogy egy idősebb bácsinak, egy vandálnak képzelt el engem, aki minden nap “elfogyaszt” egy kormányt, pedig ez nem így van.

Most akkor mi legyen a fakormányokkal?

Az ilyen esetek sajnos megeshetnek, viszont nem feltétlenül kell lemondanod a fakormány ötletéről, ha szimpatikusnak találod. Azt, hogy én így jártam, sok tényező okozhatta; a fa minősége, a gyártási technológia vagy a szakértelem hiánya.

Igazából úgy gondolom, hogy létezhet a rétegelt fából, megfelelő anyagból, ragasztóval és precíz technológiával készíthető, strapabíró fakormány, amelyben nem csalódunk. Ha mondjuk a testről, a kormányról vagy az olyan kis terhelésnek kitett alkatrészekről van szó, mint amilyen a markolat, a láncvédő vagy a sárvédő, bármikor be merném vállalni a rossz tapasztalatok ellenére is.

A fa alkatrészek esetében tehát nagyon meg kell nézned, hogy ki a forrás, milyen a termék. De ha egy kicsit jobban utánajársz, biztos vagyok benne, hogy te magad is elégedett leszel a végeredménnyel. Tényleg szükség van a tájékozódásra, minden más csak pénzkidobás.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB