Film-TV

Mit nézel? A kukkolók: Látlak

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Látlak (I See You) egy 2019-ben bemutatott krimi-, horror, amely most elérhető az HBO GO kínálatában. A filmet Adam Randall (iBoy) rendezte Devon Graye forgatókönyve alapján, és a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Helen Hunt (Megőrülök érted), Jon Tenney (Botrány) vagy Owen Teague (Az – Második fejezet). A Látlak egy ügyesen felépített thriller, melynek nemcsak kellemesen nyomasztó a hangulata, hanem tartogat néhány váratlan fordulatot is.

Történetének elején egy amerikai kisvárosban két kisfiút is elrabolnak, a nyomozás vezetésével pedig Greg Harpert bízzák meg. Greg igyekszik a nyomozásra koncentrálni, azonban a családja éppen széthullóban van; feleségének viszonya volt, ezért kapcsolatuk megromlott. Egyetlen fiúk az anyját hibáztatja a kialakult helyzetért, és eközben rejtélyes dolgok kezdenek történni a házukban. Ajtókat találnak zárva, melyeknek nyitva kéne lenniük, dolgok tűnnek el nyomtalanul, furcsa zajok ütik meg a fülüket… Lehet, hogy a házban történő eseményeknek és az eltűnt fiúknak valahogy közük van egymáshoz?

A Látlak, bár a történet szempontjából igazából nem mutat semmi újat, mégis ötletesen, okosan tálalja a néző elé azt, amije van. Ami egy átlagos kriminek indul a fiúk elrablásával, az hamarosan átcsap egy misztikus, talán paranormális eseményeket is tartalmazó cselekménybe, hogy végül a film második felvonásában az események egy merően más perspektívába helyeződjenek, megmagyarázva ezáltal az időközben keletkezett homályos részeket. A Látlak működik, az első felvonásban teremt egy remek hangulatot, az atmoszférát a film második részében pedig csak tovább mélyíti (ahogy a történetet is). A karakterek nem nyújtanak semmi extrát, egy átlagos (éppen dilemmában lévő) családot követhetünk végig, de nem is kell ennél több. Magáról a cselekményről pedig kár lenne többet elárulni, hiszen azzal pont a jól felépített csavart ölnénk meg a Látlak felénél.

Bár a Látlak műfaji megjelölése horror, inkább sorolható a thriller kategóriába, ezek közül is szerencsére a jobbik fajtába. A film szinkronosan elérhető az HBO GO kínálatában.

Látlak. Amerikai bűnügyi-, horrorfilm, 96 perc, 2018.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB