Család

Összefogás a kórházban ápolt gyerekekért

Avatar

A koronavírus lelassítja és felborítja a mindennapjainkat. De mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiknek az életét eleve súlyos betegség nehezíti és a vírus miatt kénytelenek a szüleik, családtagjai nélkül, egyedül tölteni a számukra egyébként is különösen nehéz időszakot?

A Rádió 88 nem feledkezett meg róluk és a Helyi Rádiók Országos Egyesületének támogatásával országos összefogást hirdet, hogy segítse a kórházban ápolt, beteg gyermekeket.

Az ötletgazda Bagdi Zoltán, a Rádió 88 marketingvezetője. Az összefogás során azt tervezik, hogy november végén csinálnak egy országos, rádiós napot, ahol gyűjtenek a gyerekeknek. A befolyt összegből internetet és okos eszközöket biztosítanak a gyermekklinikáknak, hogy minőségi szórakozást nyújtsanak a kis betegeknek.

Nacsa Norbert a Rádió 88 ügyvezető igazgatója a Szeged365-nek adott interjújában elmondta, természetesen olyan eszközöket vásárolnak majd, amiket jól lehet fertőtleníteni és megfelelő szűrőprogrammal rendelkeznek, hogy a kicsik csak a nekik való tartalmakat láthassák.

A gyűjtést az Ökumenikus Szeretetszolgálat bonyolítja le, a rádiósok pedig készülnek az alapötlet megvalósítására is hogy: „egy gyűjtő oldalon keresztül lehessen elérni azokat a különleges gyerekeknek szóló tartalmakat, amiket a rádiók és a munkatársaik készítenek el. Ezek a mesék, dalok és versek főleg 2-10 éves korosztály számára szólnak majd. Ennek a technikai kivitelezése még jelenleg tervezés alatt áll”.

– árulta el az ügyvezető igazgató.

A beszélgetéskor azt is kiemelt, hogy karácsonyra is készülnek, így a rászoruló gyerekek nem maradnak meglepetés és ajándék nélkül.

A kezdeményezés emberségre és jó szívre vall, hiszen bár a koronavírus néhány dolgot felülírhat az életünkben, a betegségeket továbbra is kezelésekkel, a kimerült lelkeket pedig szeretettel és odafigyeléssel lehet gyógyítani.

Farkas Cs. Tekla
Nyitókép: illusztráció/pixabay

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB