Matovič nem zárta ki, hogy a jövőben az orosz és a kínai vakcinát is alkalmazzák Szlovákiában

Szlovákia a környező országokkal egyeztet arról, miként lehetne több vakcinához jutni, egyelőre azonban a tagállamok többsége kitart az oltóanyagok központi beszerzése mellett.

Igor Matovič szlovák kormányfő nem zárta ki, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyását követően az orosz és a kínai vakcinával is oltsanak Szlovákiában. “Az emberek geopolitikai irányultságainak megfelelően választhatnának a vakcinák közül.”

Matovič ugyanakkor nem támogatja, hogy enyhítsenek a jelenleg érvényben lévő intézkedéseken. Mint mondja, Ausztriában és Németországban is csak akkor enyhítenek, ha az ezer főre eső hétnapos medián értéke 50-re süllyedt. A mi jelenlegi helyzetünk körülbelül 13-szor rosszabb” – tette hozzá. Ennek ellenére reálisnak találja, hogy az alapiskolák első és második évfolyamos diákjai egy héten belül visszakerülhessen az iskolákba.

Matovič cáfolta, hogy a koalíción belül egyezség született volna arról, hogy a Covid-automatából kihagyják a tömeges tesztelést, ahogy azt korábban Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter állította.

A miniszterelnök szerint abban egyeztek meg, hogy február 8-án életbe lép a Covid-automata, a jövőben pedig annak szabályaihoz tartják magukat.

Forrás: ujszo.com, Denník N


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek