Matovič elvárja, hogy az EMA éjjel-nappal a Szputnyikot kutassa

Igor Matovič egyre jobban belejön a Facebook-politizálásba: kedden Christa Wirthumer-Hocheba, az Európai Gyógyszerügynökség egyik vezetőjét bírálta, amiért azt kérte az EU-s országoktól, ne engedélyezzék addig az orosz vakcinát, amíg az EMA nem vizsgálta meg a biztonságosságát és a hatékonyságát.

Ezért tehát én is megengedek magamnak egy kis üzenetet az EMA főnökének címére. Kedves Christa, mindannyian nagyon örülnénk, ha az EMÁ-ban az elkövetkező hónapok során napi 24 órás munkaidőt vezetnének be a hét összes napján – s ezáltal ne 3 hónapig tartson az új vakcina jóváhagyása, hanem 3 hétig. Életekről van ugyanis szó. Köszönöm a megértést!” – így szólnak a szlovák miniszterelnök gondolatai.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) igazgatóbizottságának vezetője, Christa Wirthumer-Hoche az ORF osztrák közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában intézett kérést az európai uniós tagországokhoz, hogy tartózkodjanak az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag engedélyeztetésétől, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatékonyságát.

Jelen pillanatban az oltott emberekről sincsenek adataik. Az oltóanyag vizsgálata megkezdődött, az orosz gyártótól érkeznek az adatcsomagok, amelyeket az európai minőségi, biztonságossági és hatékonysági normák szerint vizsgálnak meg. A kutatások és vizsgálatok alapján készült tanulmányok azt mutatják, hogy a Szputnyik V kiváltja a szükséges antitestek és immunsejtek termelését, ezáltal hozzájárulhat a koronavírus elleni védelemhez.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek