Megnyílt az adventi vásár és énekel a fenyőfa

Vona Ildikó

Hétfőn este sok településen felkapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást, így Miskolc belvárosa is fénybe borult. Az idei ünnepvárás különlegessége, hogy Magyarország első éneklő fenyőfája a borsodi megyeszékhelyen található.

Az amerikai mintára készült 7 méter magas fenyő ágai között munkahelyi közösségek, baráti társaságok énekelnek majd, akik lehetőséget kapnak arra is, hogy dalaikat táncos koreográfiával kiegészítve adják elő.

Gyerekek az óriási méretű Szeretetdobozban (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Beindult a Szeretet Sütigyár a Szent István téren, ahol folyamatosan készülnek a mézeskalácsok. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei által kínált mézes finomságból bárki vehet és pénzadománnyal támogathatja a már harmadik éve sikeresen működő kezdeményezést. Tavaly – a kampány ideje alatt – több mint 600 000 forint gyűlt össze, amiből tartós élelmiszert vásárolt és osztott szét a Vöröskereszt az északi régióban, a nehéz körülmények között élő családok között. Kinyílt a Szeretetdoboz is, ide december 21-ig várnak adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és játékot.

Mézeskalács fenyő a Szeretet Sütigyárból (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Újra elkészült a város hatalmas adventi koszorúja, amelynél 4 vasárnap közös gyertyagyújtásra kerül sor. Az elkövetkező időszakban tartanak majd a téren kórusversenyt, gyermekfoglalkozásokat, koncerteket. December 2-án pedig – rögtön az első gyertya meggyújtása után – begördül a feldíszített Adventi villamos.


Hasonló cikkek