Milliós támogatást kapott a gyermekklinika

Fontos vizsgálatokat biztosító eszközökkel gazdagodott a szegedi gyermekklinika egy millió forint értékben. A gépeket a Mosolykommandó munkatársai vásárolták

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány három darab korszerű EKG géppel lepte meg az intézményt, melyek nélkülözhetetlenek a klinika számára, hiszen a  gyerekek állapotának felmérését is szolgálják. Bár természetesen eddig is rendelkezett ilyen gépekkel a klinika, azok már elavultak. Így nagy szükségük volt újakra.

A Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktor Szolgálata 2015 óta járja a gyermekkórházakat, hogy a nevetés gyógyító erejével segítse a kisbetegek mentális gyógyulását. Az eltelt 7 év alatt szoros kapcsolatot sikerült kiépíteni a Szegedi Gyermekklinikával, ezért a bohócdoktori programon kívül tárgyi felajánlásokkal is segítik a klinika munkáját.

A Mosolykommandó Alapítvány tevékenységét mi is figyelemmel kísérjük, és időről időre be is számolunk róla, hiszen nélkülözhetetlen feladatot látnak el. Mind az intézmények támogatásának szempontjából, mind pedig a klinikán gyógyuló gyermekek mentális állapotának támogatása szempontjából. Hiszen a mosoly táplálja a lelket, akár a napfény a virágot.

Ennyire fontos tehát az összefogás és az alapítványi munka, amit a tavalyi adó 1% -os kampánynak köszönhetően most kézzelfogható hozzájárulással bizonyítottak be.

A tavalyi adó 1%-os évünk kiemelten sikeres volt, mind a felajánlók száma, mind a kapott pénzösszeg nőtt, így szerettük volna a felajánlásokból befolyt plusz bevételünket a Gyermekklinika további fejlesztésére fordítani – mondta el Dr. Pataki Gergely a bohócdoktorok alapítója.

Ezt a sikert természetesen idén is szeretnék megélni, így mindenkit arra biztatnak éljen a felajánlás lehetőségével, hogy megismételhessék ezt a nagyszerű tárgyi támogatást.

Az EKG gépek átadásán a klinika részéről jelen volt dr. Bereczki Csaba tanszékvezető egyetemi docens, aki örömmel fogadta a felajánlást. Elmondása szerint bár rendelkeztek EKG készülékekkel, de azok már elavultak, és sokszor javításra szorultak, ezért a most kapott, modern eszközök nagy segítséget fognak nyújtani a munkájukban. Nagy előnyük továbbá, hogy ezek már könnyen mobilizálhatóak, így gyorsan oda tudják azokat helyezni, ahol nagy szükség van rájuk. Az is kiderült az Alapítvány által közölt közleményből, hogy a három darab készülék ára meghaladja az egy millió forintot.

Ám ezzel még nem állnak meg a segítségnyújtás útján a szervezet munkatársai. A kuratórium döntése alapján a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány minden évben meghatározott összeget fog elkülöníteni, amelyből az éppen szükséges, hasznos és nélkülözhetetlen beteggyógyító eszközöket vásárolják meg a gyermekklinika részére.

Nyitókép: Iványi Aurél fotója

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek