Vásárcsarnok épül Nagyéren

A település új projektjének köszönhetően csarnokot építenek, melyet piactartásra fognak használni. Illetve a tervek szerint sertésvágásra is ki lehet majd bérelni

Az önkormányzat régóta keresett már pályázati lehetőséget piac létesítésére, hiszen annak hiánya rendkívüli módon érzékelhető a faluban. Ugyanis igény mindenképpen volna rá, mind termelői, eladói, mind pedig a vásárlók részéről. Ráadásul úgy akarják kivitelezni a munkálatokat, hogy ne csak klasszikus piaci termékeket, tehát élelmiszereket, húst vagy zöldség – és gyümölcsfélét lehessen venni, hanem például ruhaneműt is.

Tavaly is számos sikeres projekt ment végbe. Idén pedig ez lesz az egyik legjelentősebb.

A vásárcsarnok a helyi termelőknek is értékesítési lehetőséget teremt majd, illetve máshonnan érkezőket is várnak. Azok az árusok élveznek majd prioritást, akik rendszeresen vissza kívánnak járni Nagyérre, a vándorárusoktól megóvják a helyieket.

Habár az első közbeszerzés sikertelen volt, második nekifutásra eredményesen zárult. Így már a szerződéskötésnél tartanak. A vásárcsarnok épülete is megvan, de bőven lesz vele munka, főleg azért mert, ahogy a polgármester nyilatkozta, szeretnék még idén befejezni az építkezést. De addig még az épület egy részét le kell bontani, a falait szigetelni kell és födémcsere is szükséges. A megmaradó épületrészben alakítja majd ki a fővállalkozó a 140 négyzetméteres vásárcsarnokot, hűtőkamrával, kiszolgálóhelyiségekkel. A legnagyobb részt természetesen a vásárterület kapja. A tető pedig napelemes lesz.

A körülbelül 110 millió forintos összköltségből több mint 100 milliót fedez a pályázat. De a maradék 10 millió forintot sem lesz könnyű előteremtenie a faluvezetésnek. Habár hosszútávon megéri a befektetés.

Nyitókép: illusztráció!

Farkas Cs. Tekla

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek