Mórahalmon is bevetik a térfigyelő kamerákat

A városvezetés térfigyelő kamerák kihelyezése mellett döntött az illegális szemétlerakás megszüntetése és a közbiztonság érdekében

Minderről Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere tájékoztatta a lakosságot a hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban. Beszámolt arról is, hogy  közös érdek a rend, tisztaság és nyugalom. Ezért, egészen pontosan ennek hosszútávú megteremtéséért és megtartásáért kellenek a kamerák.

A település egyébként Magyarország kormánya által meghirdetett klíma- és természetvédelmi akciótervhez csatlakozott. Így összesen több mint ötven tonna szeméttől szabadították meg Mórahalmot, valamint többféle kamerarendszert is kiépítettek. Vadkamerákat és fixkamerákat is használnak, melyek felvételeit a Városházán bármikor ellenőrizhetik. Remélik, hogy e lépések következtében az illegális szemétlerakás visszaszorul, és a város minden része tiszta, kellőképpen biztonságos, óvott lesz. A város első embere mindenkit arra kért, hogy vigyázzon a környezetére.

Csongrád – Csanád megyében egyébként nem ritka a térfigyelő kamerák kihelyezése. A legtöbb településen a közlekedési kihágások , az utak figyelése miatt szükséges. De ezek a rendszerek valóban jó szolgálatot tesznek az illegális szemétlerakás  és egyéb bűncselekmények elkövetése ellen. Lapunk is beszámolt néhány településről, ahol használják a megfigyelőrendszereket. Többek között Makón és Pusztaszeren.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép illusztráció! 

 

 


Hasonló cikkek