Napi 700-ra növeli az oltási kapacitását az észak-komáromi kórház

Bár az észak-komáromi kórház stabilként értékeli a járványhelyzetet, a hétvégén 10 COVID-gyanús beteget vett fel. Az intézmény számára a vakcinázás jelenti a pandémia elleni küzdelem elsőrendű eszközét. A hétvégén 2000 személyt oltottak be.

Emellett a komáromi AGEL kórház 250-ről 700-ra emeli a napi oltási kapacitását. Ez szélsőséges megterhelést jelent ugyan az egészségügyi dolgozók, a gyógyszerészek és a személyzet többi tagja számára is, de a kórház mindent megtesz azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül a régió lehető legtöbb lakosát beoltsák. „Az elmúlt héten a kórházban működő oltási központban, valamint a nyitrai-, a vágsellyei- és a párkányi nagykapacitású oltóközpontokban csaknem 10.500 személyt oltottunk be. Szombaton és vasárnap első alkalommal szerveztünk vakcinázást a kórházban – mindkét napon 1.000-1.000 lakost oltottunk be. Ezzel sikerült jelentősen csökkentenünk azon személyeknek a számát, akik a komáromi kórházba regisztrálták magukat az oltásra” – tájékoztatott Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója.

„Kapacitásaink határán járunk, még akkor is, ha bevált személyzettel és logisztikai tapasztalatokkal rendelkezünk. Több mint egy éve tart a pandémia, az egészségügyi dolgozóknak nem volt szabad idejük, és a vakcinázás szükségessége miatt újabb óriási feladat előtt állunk. Nagyon szépen köszönöm a kollégák türelmét és elszántságát, hogy önfeláldozóan állnak hozzá a vakcinázás fokozásához.” – tette hozzá Jaška.

Minden érdeklődőnek előre be kell regisztrálnia magát a www.korona.gov.sk honlapon, s csak a számukra SMS-ben elküldött időpontban jelenhetnek meg az oltásra. Ez most már a 70 év feletti nyugdíjasok kísérőire is vonatkozik.

Jelenleg stabilizált a járványhelyzet a kórházban, az egészségügyi dolgozók 15 COVID-beteget ápolnak, akik közül 9 COVID-gyanús, egy pedig nem-invazív légzésterápiát igényel. A kórház dolgozói közül csak 2 COVID-pozitív, és már senki sincs karanténban. A kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: bumm.sk

Nyitókép forrása: AGEL


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek