Pettyes szarvasborjak születtek Szegeden

Korán kezdődött az idei babyboom a Szegedi Vadaspark háza táján, ugyanis pettyes szarvasok jöttek a világra. Már találkozhatnak is velük a látogatók

Lapunk időről – időre beszámol a Szegedi Vadasparkhoz köthető eseményekről, mert a megyeszékhely parkja közkedvelt a helyiek és a turisták körében is. Az állatkölykök pedig különösen népszerűek. Rájuk a gondozóik is kiemelten figyelmet fordítanak, így mindig gyorsan terjednek a velük kapcsolatos hírek. A pettyes szarvasok most is az elsők között örvendeztetik a közönséget.

Bár más állatfajoknál ritkaság, hogy télen szülessenek kicsinyek, a pettyes szarvasok eredetük miatt kivételek. Hisz szubtrópusi származásuknak köszönhetően náluk nincsen meghatározott párzási időszak. így akár tél közepén is születhetnek borjaik, ahogy ezt történt most Szegeden is. A fiatal szarvasok meglehetősen félénkek, ám a csendben  szemlélődő látogatók egész közelről is megfigyelhetik a szarvascsaládot.

A Szegedi Vadasparkba egyébként 2018-ban érkeztek az első pettyes szarvasok Csehországból. Azóta már családdá nőtték ki magukat.

Farkas Cs. Tekla

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek