Sojgu: Ez már komoly

Shoigu aggodalmát fejezte ki a NATO tevékenysége miatt Oroszország és Fehéroroszország határai közelében

Az orosz védelmi minisztérium vezetője, Szergej Shoigu az SCO -tagállamok védelmi minisztereinek találkozóján azt mondta, hogy a NATO jelenlétének felépítése Oroszország és Fehéroroszország határai közelében komoly aggodalomra ad okot.

Komoly aggodalomra ad okot az a tendencia, hogy fokozzák a katonai konfrontációt az európai övezetben. A NATO előretolt jelenléte növekszik Oroszország és Oroszország unió államának határai közelében ” – idézte a RIA Novosti .

Megjegyezte, hogy a szövetség javítja a katonai infrastruktúrát, fegyver- és katonai felszerelési készleteket hoz létre, valamint kidolgozza a csapatok áthelyezésének útvonalait.

Shoigu emlékeztetett az Észak -atlanti Szövetség Defender Europe legnagyobb gyakorlataira is, “a csapatok áthelyezésével és a támadó műveletek végrehajtásával a szövetség keleti szárnyán“.

Korábban a fehérorosz és az orosz elnök, Alekszandr Lukasenko és Vlagyimir Putyin a szentpétervári találkozó során a NATO ukrajnai jelenlétének növelésének problémájáról tárgyalt .


Hasonló cikkek