Sulík: Tisztelem, de átadhatná Matovič a járványvédekezés irányítását!

Richard Sulík egyre inkább hajlik arra, hogy igazat adjon Zuzana Čaputovának abban, a kormányfőnek talán át kellene adnia valaki másnak a járványvédekezés irányítását. A miniszter erről az 5 perc múlva 12 c. közéleti műsorban beszélt.

Sulík jelöltet is talált. Szerinte valaki olyannak kellene megkapnia a feladatot, aki megfelelő menedzseri képességekkel rendelkezik. A miniszter azt mondja, Peter Škodný, az állandó válságstáb vezetője, alkalmas lehet erre a “munkára”.

Azt azonban, hogy a kormányfő hol mondott kudarcot, Sulík nem akarja a sajtón keresztül kitárgyalni. Mindenesetre szerinte az országnak nincs logikus, átlátható járványügyi terve.

A kijárási korlátozások szigorítása kapcsán Sulík elmondta, ha a lockdown úgy kerülne napirendre, hogy a járvány által leginkább veszélyeztetett járásokat érinti majd, akkor támogatni fogja az elképzelést. Sulík rossz iránynak tartja az egész ország lezárását.

A műsorba meghívott Peter Pellegrini is igen keményen fogalmazott. Arról beszélt, az egyik legfontosabb járványügyi intézkedés a kormányfő lemondása lehet. A volt kormányfő szerint a kormány tulajdonképpen átaludta a nyara, ráadásul ősszel is hibát hibára halmoztak. A kormány amatőr, kaotikus lépesek sorozatát teszi meg, majd ráeszmélnek arra, hogy hirtelen ezrek vannak kórházban – summázta Pellegrini a helyzetet, hozzátéve, a kormánya állandó belviszályaival tulajdonképpen túszul ejtette saját polgárait.

Sulík erre reagálva tulajdonképpen hűségét fejezte ki Matovičnak, szerinte a miniszterelnök például eredményesen tisztítja meg a szlovák közéletet. Sulík azt mondja, kész még állni a sarat a miniszterelnökkel szemben, ha a végén éppen neki köszönhetően kapunk egy “tisztább Szlovákiát”. Pellegrini erre úgy reagált, nem Matovičé az érdem, ügyészek és rendőrök dolgoznak ezeken az ügyeken, nem a miniszterelnök.

A tárcavezető kitért a gasztroszektor helyzetére is. Elmondta, igyekezett könnyíteni a vendéglátásban érdekeltek helyzetén. Szerinte az állampolgárok teljes joggal érzik úgy, káosz és egymásnak ellentmondó döntések születtek mostanában.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek