Színes programok Miskolc város napján

Minden évben szabadtéri rendezvényekkel, felvonulással, színházi gálával, díszközgyűléssel ünnepel Miskolc május 11-én.

A koronavírus-világjárvány megjelenése óta erre nem volt mód, idén azonban a korlátozások feloldása ismét lehetővé tette a közös ünneplést.

Ferenc József osztrák császár és magyar király 1909-ben ezen a napon adott címeres kiváltság levelet Miskolcnak. A jeles eseményre emlékezve tartják Miskolc Város Napját május 11-én, a helyi közgyűlés 1993-as döntése óta.

Sky Fanatic (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Nagy erőkkel készült Miskolc a városnapra. Virágokat ültettek, füvet nyírtak a Városgazda emberei, és kihelyezésre került a Szent István téri Virágóra. Beindították a város szökőkútjait, ezek különböző időpontokban működnek majd, meghatározott program szerint, egészen nyár végéig.

Híven a hagyományokhoz idén is ünnepi közgyűlés keretében városi elismeréseket, díjakat adtak át azoknak, akik kimagasló eredményeket értek el a tudomány, a kultúra, az oktatás, a sport vagy az egészségügy területén. Miskolc város díszpolgára lett Balogh Kálmán cimbalomművész és Boros Árpád, a diósgyőri kohászat egykori gazdasági igazgatója. A díszpolgári cím mellett további 35 elismerés került kiosztásra a Miskolci Nemzeti Színházban.

Carson Coma (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Változatos programok várták a Szent István téren a városlakókat. Ezek között szerepeltek interaktív, környezetvédelmi, szemléletformáló, játékos foglalkozások, könyvvásár, a gyerekek számára pedig játszóház és ugrálóvár kínált vidám időtöltést.

A koncertek sorát este a Miskolci Illés EmlékZenekar nyitotta, amit a Sky Fanatic pop-ska-reggae banda műsora követett, a városnapot a Carson Coma fellépése zárta.

(Kiemelt kép: Vona Ildikó fotója/ PannonHírnök)

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek