Szlovákiai tudósok kifejlesztettek egy új tesztet

Az elmúlt napokban érkezett a hír, hogy Szlovákiában is megjelent a koronavírus dél-afrikai mutációja.

Ezért a MultiplexDX International nevű vállalat és a Szlovák Tudományos Akadémia Orvosbiológiai Központja úgy döntött, gyorsan véglegesíti az új koronavírustesztet, amely kimutatja a vírusmutációt is.

A Multivariant PCR nevű tesztről Pavol Čekan biokémikus számolt be a közösségi oldalán. „Holnap 8000 PCR-tesztet szállítunk ki a Közegészségügyi Hivatal és a Regionális Közegészségügyi Hivatal számára a dél-afrikai kimutatására. Nem kérünk érte semmit, csak azt, hogy teszteljék le a mintákat Szlovákiában, hogy lássuk, hányadán állunk. Szűrjük ki az embereket ezzel a fertőzéssel, és izoláljuk őket. Ne nőjön ki újra és újra ez az új járvány ellenőrizhetetlen mértékben” – írta Čekan a közösségi oldalán.

A biokémikus rámutatott, hogy Szlovákiában jelenleg nagyon rossz a járványhelyzet. „A mai 3600 PCR-pozitív eredmény magáért beszél” – állapította meg, majd hozzátette: a 3600 új fertőzött 3 hét múlva több mint 100 új elhunytat eredményez majd.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek