Több mint száz mázsa halat telepítettek a Dunaszerdahelyi Horgászszervezet tavaiba

Az elmúlt hétvégén tartotta a Dunaszerdahelyi Horgászszervezet a tavaszi halasítást, amely során több mázsa halat telepítettek a körzetekhez tartozó halastavakba.

A bögellői halnevelde körül szombaton egy többhektáros tavat leengedve egy pontba tömörítették a benne nevelkedő pontyokat, majd egy speciális emelőszerkezet segítségével a teherautókon lévő tartályokba helyezték őket.

A Dunaszerdahelyi Horgászszervezet testületi tagjain kívül brigádozó horgászok merítőháló segítségével egy mérlegre akasztott hatalmas edénybe pakolták a pontyokat, majd amikor elérték a kívánt súlyt, a tartályokba juttatták a halakat. A speciális tartályok úgy vannak kialakítva, hogy a pontyok szállítás közben is elegendő oxigént kapjanak.

A tavasz során összesen 130 mázsa méreten felüli halat telepítettek a körzethez tartozó halastavakba. Bár egész évben lehet horgászni, illetve méreten felüli pontyokat eltenni, a horgászszervezeteknek jogukban áll bizonyos időre lezárni a körzetük alá tartozó halastavakat.

Forrás: parameter.sk

Fotók: Tóth Tamás


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek