Tram-train: túl az első utastesztelésen

Nagy erővel készülnek a vasútvillamos első hivatalos, menetrend szerinti útjára Szegeden és Hódmezővásárhelyen egyaránt. A november 29 – én hajnalban induló szerelvények startjára minden készen áll. Már szimulációt is tartottak utasokkal

Az utasforgalmi próba vasárnap délelőtt zajlott, ahol különböző szituációkat teszteltek a tram – train fedélzetén. Vészfékeztek, áramszünetet és balesetet is szimuláltak. Csupa olyan szituációt próbáltak ki, amik előfordulhatnak majd éles helyzetben is. A tesztek jól sikerültek, a szimuláción részt vett utazók természetesen sértetlenül szálltak le a vasút- villamosról. Akik még indulás előtt balesetvédelmi oktatásban részesültek, csak és kizárólag ezután szállhattak fel a járműre.

A tesztelés kötelező előírás az indulás előtt, amikor már akár élesben is adódhatnak majd hasonló szituációk – írja a radio7.hu.

Amint azt tehát a hírek igazolják a tesztelés rendben lezajlott és november végén bárki felszállhat hazánk új közlekedési eszközeire. Amiket a próbaidőszakban ingyenesen vehetünk majd igénybe, egészen 2022. április 15-ig. Ezt követően Szeged és Hódmezővásárhely között 465 forintba kerül majd egy jegy.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek