Szlovákia 340 000 adag Nuvaxovid vakcinára kötött szerződést

Szlovákia 340 000 adag Nuvaxovid vakcinára kötött szerződést. Az oltóanyagok a jövő év első felében érkeznek majd meg.

Szlovákia szerződést kötött 340 000 adag Nuvaxovid vakcina behozatalára, amelynek feltételes regisztrációját hétfőn hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer Bizottsága. A vakcináknak 2022 első felében kellene megérkezniük Szlovákiába. Ezt az Egészségügyi minisztérium sajtóosztálya közölte a TASR-rel.

Az EMA bizottsága a Covid-19 elleni ötödik vakcina feltételes regisztrációját ajánlotta. A Novavax társaság által gyártott Nuvaxovid vakcina egy fehérje alapú oltóanyag, és a 18 éven felüli lakosság számára készült. Az EMA értékelése alapján minden feltételnek eleget tesz, amely a biztonságot, hatékonyságot és minőséget illeti. Az EMA továbbra is figyelni fogja a vakcina hatékonyságát és biztonságosságát az egyes tagországokban.

A regisztrációról hamarosan az Európai Bizottság fog dönteni. A döntés minden uniós tagországban automatikusan érvénybe lép.

Forrás: tasr, bumm.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek