48 családot támogatnak tűzifával Makón

A rászoruló családok támogatása 2020-ban a Givaudan Hungary Kft. pénzbeli felajánlásának köszönhetően valósulhat meg. Összesen 1 millió 200 ezer forint értékben kaptak jó minőségű tölgyfa – szelezéket.

A Givaudan –gyár jóvoltából családonként 5-5 mázsa tüzelőt tudnak biztosítani, mellyel körülbelül január közepéig oldható meg a fűtés. A lakosoknak nagyon sokat jelent ez a felajánlás, hiszen van, hogy a napi betevőért kell megdolgozniuk. Jelentősen könnyíti az élethelyzetüket, hogy melegen tudják tartani a házat és nem fáznak a téli hidegben, ami az előrejelzések szerint, hamarosan beköszön.

A parfüm és íziparban vezető, nagy múltú Kft évek óta jótékonykodik és támogatja a nehéz helyzetben lévőket. Idén ez a cég kapta meg a makói Angyalsóhaj Alapítvány mecénás díját, hiszen nem csak a fához, de védőfelszerelések és meleg étel vásárlásához is hozzájárult.

A tűzifa kiszállítását már megkezdték. Az első helyszínen tartott sajtótájékoztató alkalmával Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy a hatósági csoport, az Egyesített Népjóléti Intézmény, a roma nemzetiségi önkormányzat és a helyi képviselő ajánlása alapján választották ki, kik részesüljenek az adományból.

E döntés alapján jutott például Sztojkó Lászlónéhoz és családjához is a fából.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu
Nyitókép: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala


Hasonló cikkek