Bővül Balassagyarmat gazdasági zónája

Új iparterülettel gazdagodott Civitas Fortissima

Balassagyarmat önkormányzata 21,2 hektárnyi új iparterületet alakított ki a város déli gazdasági zónájában ľ tájékoztatott az MTI. A beruházást a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) forrásából, valamint a kormány 549,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásából finanszírozták.

A július ötödikei bejárással egybekötött sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: az elmúlt bő tíz év bebizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak megélni, a kormánynak pedig kötelessége, hogy ehhez minden lehetőséget megadjon.

Az államtitkár kifejtette: a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel a kormány több mint 1 millió 660 ezer munkavállalót támogatott, a hazai munkanélküliség pedig az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban – mondta, hozzátéve, hogy a munkahelyteremtést és a gazdaságerősítést szolgálja a Balassagyarmaton hamarosan elkészülő beruházás is.

Csach Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta: az új iparterületeket közművesítették, és megépítettek egy 1,2 kilométeres, a nyugati és a déli iparterületet összekötő utat. A beruházás további lehetőségeket tartalmaz – mondta-, hiszen több mint 200 hektárnyi szabad iparterülettel rendelkeznek még. Kiemelte: Balassagyarmat és Szügy térsége lett Nógrád megye gazdasági motorja.

Skuczi Nándor, a konzorciumi partner Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke úgy fogalmazott, a rendszerváltozás óta nem volt annyi fejlesztés vidéken, mint az utóbbi öt-hat évben. Véleménye szerint a beruházások azt segítik, hogy az emberek ott boldoguljanak, ahová születtek.

Balla Mihály (Fidesz), a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a megyét 2010 környékén a magas munkanélküliség jellemezte, de a gazdaságot érintő fejlesztések – különösen Nyugat-Nógrádban – azt eredményezték, hogy már alig magasabb a ráta az országos 3,3 százalékos átlagnál, és elérték azt is, hogy Nyugat-Nógrád adja a megyei export 64-65 százalékát.

Kiemelt fotó:

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond, jobbra mellette Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára  és Csach Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester, valamint balra Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei közgyűlés elnöke. MTI/Komka Péter

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek