Disznóvágást tartottak Páhin

Ön evett már vaddisznót? Két vaddisznót is vágtak a gazdaköri tagok Páhin. Első alkalommal rendezték meg a disznóvágást, egy 120 kilós és egy 130 kilós vaddisznó volt terítéken.

A falu központjában felállítottak egy gazdaköri sátort és ott dolgozták fel a húst. Szombat estére 110 emberre készítettek orja levest, töltött káposztát, sült hurkát és kolbászt. Napközben hagymás vért, hagymás májat, pecsenyét és oldalast is kóstolhattak a feldolgozó sátorban szorgoskodók, illetve az arra járó vendégek.

Pecznyik Béla gazdaköri elnök elmondta, hogy első alkalommal tartottak gazdaköri disznóvágást és sokan segítettek a munkában. Az esemény bevételt is hozott a házhoz, amivel az egyesületet támogatják. Négy sonka és szalonna, 10 szál szalámi és 60 kiló kolbász, alamint 40 kiló hurka készült el egy nap alatt.

A sertéstenyésztés jövőbeni kilátása?

A gazdasátorban baráti társaságok is találkoztak, sok mindenről szó esett. A sertéstenyészetre nincs jó kilátás a jövőben sajnos. A gabona ára az egekben, mivel például egy mázsa kukorica ára 10 ezer forintnál többe kerül. Ilyen ár mellett nem lehet hízót nevelni.

Forrás BAON Bács-Kiskun Megyei Hírportál

Juhász Márta

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek