Épülhet a Honvédelmi Sportközpont Makón

Megvan a Honvédelmi Sportközpont kivitelezője, így hivatalosan is megkezdődhet az építkezés, hogy az átadókor hatalmas előrelépéssel és sok lehetőséggel gazdagodjon a település

Mint, ahogy arról már beszámoltunk, Makó is azon települések közé tartozik, ahol a közeljövőben honvédelmi sportközpont épül. A komplexum az ipari park mellett épül fel, közel 650 millió forintból, mely állami támogatásból valósul meg.

A központok létesítése országos szinten jelentős haladásnak bizonyul, hiszen nem csak sportolásra adnak lehetőséget, hanem általuk a a városok  közösségi térrel gazdagodnak, amit teljes mértékig ki tudnak használni a lakosok és a látogatók.

Makó Sportközpontja egy kicsit más lesz, mint a többi településé, amiket kiválasztottak a honvédelmi programba. Mert a makóiak lőtere részben, vagy teljes egészében fedett lesz.

A kivitelező a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. Szakembereik hamarosan nekifognak a munkának. A pályázati kiírás szerint olyan sportlövészeti komplexumot kell felépíteni, ami oktatások, edzések és versenyek tartására is alkalmas. Földszintes, tetőtér-beépítéses épületről van szó, amelynek nettó alapterülete 1715,95 négyzetméter. A leírás szerint az épület egy kétszintes, alapvetően magas tetős, blokktégla falszerkeze­­tű struktúra lesz, amelyhez ma­­gas, vasbeton falakkal határolt fedett lőtér kapcsolódik. Ez utóbbi tízállásos lesz, de létesül oktatóterem, és lesznek kiszolgálóhelyiségek – öltözők, raktárak, irodák – is.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek