Gyöngybagolytól rettegnek a baromfik

Rettegésben tartotta egy gyöngybagoly a baromfinevelő telepen élő állatokat Öregcsertőn, így az elmúlt napokban egy gyöngybaglyot kellett elkapnia a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársainak

A madár valószínűleg egy szellőztetés alkalmával repülhetett be a baromfinevelő telepre. A gyöngybagolynak egész jó helye volt ott, hiszen minden nap el volt látva élelemmel, amit viszont a pár hetes csirkék nem fogadtak kitörő örömmel, hiszen néhányukat elfogyasztotta, a többieket pedig félelemben tartotta.

Nem szerették volna, hogy a bagoly állandó lakótársa legyen a baromfiknak, így az állattelep vezetője értesítette a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatát.

A természetvédelmi őrnek nem volt egyszerű dolga a hívatlan vendéggel, mert a bagoly 4-5 méteres magasságban repkedett a 90 méter hosszú csarnokban, amely tele volt csirkékkel. Végül egy függönyhálóval sikerült sérülésmentesen befogni a ragadozómadarat, amely az előzményekből adódóan igen jó kondícióban volt.

Gyűrűzése után az állattartó teleptől viszonylag messze, egy megfelelő élőhelyen, a Vörös-mocsár Természetvédelmi Terület tanyás térségében engedte szabadon – írja a BAON.HU

 

Juhász Márta


Hasonló cikkek