Kiserdőt tisztított a Nem Adom Fel-csapat

A Nem Adom Fel Alapítvány szegedi csapata megtisztította a szeméttől a Gera Sándor utcai kiserdőt. Ezzel két céljuk is megvalósult: óvják a környezetet és felelősségvállalásra hívják fel a figyelmet

A Nem Adom Fel Alapítvány évek óta dolgozik a szociálisan hátrányos helyzetű, főként fogyatékos személyekért, értük, velük együtt, hogy megvalósíthassák céljaikat. Szegedi csapatuk önkéntesei és szép számmal gyarapodtak az elmúlt években.

Különböző érzékenyítő tréningeket és programokat is szerveznek az érdeklődőknek. Most pedig olyan lépésre szánták el magukat, ami nem csak a társadalmi fenntarthatóságot és a szociális szférát, hanem a környezetvédelmet is: megtisztították a Gera Sándor-kiserdőt a szétdobált szeméttől.

A szemétszedő csapatban voltak mozgáskorlátozottak, értelmileg akadályozottak és látássérültek is. Mindenki saját képességének megfelelően vett részt a munkában vagy éppen segítette társait. Ahogy fogalmaztak, mindannyian saját magukat és jóságukat tették hozzá az akcióhoz.

A kerekesszékesek például élő kukásautóként dolgoztak: a zsákokat székük hátára rögzítették, így szállították az összegyűlt hulladékot. Alig egy óra alatt egyébként 10 zsákot töltöttek meg: flakonoktól, rongyoktól, papíroktól szabadították meg az aktivisták az erdőt, ami ilyen rövid idő alatt is látványosan megszépült.

A megmozdulás ötlete Papp Szabolcstól, az alapítvány kommunikációs munkatársától származott. De minden csapattag örömmel csatlakozott hozzá.

Bár Csongrád-Csanád megyében, így Szegeden sem ritka az effajta elhivatott, civil környezetvédelmi összefogás. A mostani sikeres szemétszedésnek még határozottabb az üzenete. Ugyanis bebizonyosodott, hogy nincsen kifogás, a környezetére bárki képes vigyázni, még akkor is ha vannak különböző kihívásai. Ezért mindannyiunknak vállalnunk kell a felelősséget a környezetért!

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: delmagyar.hu


Hasonló cikkek