Fitnesz

Egyre többen vásárolnak otthonra is elliptikus trénert

Ha láttál már kistermi vagy edzőtermi elliptikus trénet, akkor lehet, hogy átfutott az agyadon, hogy otthonra is be kell szerezned egy ilyen eszközt. Számodra az otthoni elliptikus tréner lesz a megfelelő választás.

Mi is az az elliptikus tréner?

A sétát és a futást imitáló elliptikus tréner vagy más néven, cross trainer egy olyan eszköz, amikor is a talpad végig a gépen van, így az ízületeket nem éri ütődés, ezzel pedig jelentősen lecsökken a sérülések kockázata. Ez a sporteszköz alacsony intenzitáson is biztonságos, illetve nagyon jó hatással van a szív – és érrendszer egészségére.

Miért válasszunk elliptikus trénert?

A feltett kérdésre nagyon egyszerű a válasz: sokféle előnnyel rendelkezik. Ha valaki elhanyagolta az edzéseket és némi súlyfelesleggel rendelkezik, semmiképpen se mondjon le az edzésről. Számára az egyik legjobb sporteszköz lehet az elliptikus tréner, hiszen az ízületek nem sérülnek, márpedig erre különösen oda kell figyelni, míg nem sikerül valamennyit lefaragni a testtömegből.
A mozgás öröm, de akkor semmiképpen sem, ha csak kényszerrel végezzük, vagy nincs arra időnk, hogy minden testrészünket alaposan átmozgassunk. Az elliptikus tréner azoknak is remek választás, akik a felső és az alsótestüket is egyszerre szeretnék megmozgatni, mert kevés a szabadidejük.
Az elliptikus edzéssel az összes főbb izomcsoport alaposan át lesz mozgatva, meg lesz dolgoztatva, de még kalóriát és zsírt is égetünk. A zsírégetésben úgy lehet segítségünkre ez a sporteszköz, hogy interval edzéseket iktatunk be a mindennapjainkba. Ez a típusú edzésmód egyébként nagyon jót tesz a keringésnek is. Ha rendszeresen edzünk elliptikus trénerrel, azt fogjuk megtapasztani, hogy napról – napra jobb lesz a kondíciónk és a közérzetünk.

Milyen elliptikus tréner mellett döntsünk?

Az elliptikus trének között találhatunk manuális és ergométeres elliptikus trénert is. A manuális nehézségi szintje kézi vezérléssel állítható, így otthoni használatra nagyszerű választás. Az ergométeres elliptikus tréner ergonómikus kialakítású és az intenzív, hatékony edzést teszi lehetővé. Nem mellesleg minőségi anyagokból és tökéletes formatervezéssel készülnek ezek a sporteszközök.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB