Ünnepekkor sem maradtak véradók nélkül

A karácsonyi sürgés-forgás ellenére nem csökkent a véradók száma Csongrád-Csanád megyében. Sőt a vártnál többen nyújtották karjukat segítő szándékkal

A vérkészletek folyamatos pótlásának szükségességéről, és a véradás fontosságáról mi is beszámolunk időről időre. Hiszen követjük a megyei szervezetek munkáját, és szeretnénk, hogy sikeresek legyenek a projektek. Ugyanis véradással két célt is elérhetünk. Egyrészt teszünk a saját egészségünkért, hiszen az előzetes vizsgálatok egy-egy szűrésnek is megfelelnek. Másrészt pedig életeket mentünk. Mert egyetlen véradó alkalom során három emberen is segíthetünk.

Habár a karácsonyi ünnepek ideje alatt nem bonyolított le kitelepüléses vagy külsős véradást a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei szervezete Szegeden, a véradók lelkesedése nem csökkent. A vártnál nagyobb számban érkeztek. Összesen több mint 420 segítő szándékú személy adta a karját december 20 és december 26 között.

Természeten a véradást szervezők és munkatársaik örültek az ünnepi sikernek, de most is arra buzdítanak mindenkit, hogy aki teheti, menjen vért adni. Hisz a koronavírus szempontjából és a különböző balesetek, műtétek vérpótlásának szempontjából is rendkívül fontos, hogy legyen elég vérkészlet. A következő véradásokról és az ahhoz szükséges lépésekről a Nagyar Vöröskereszt Véradás honlapján lehet tájékozódni.

 

forrás: Szeged. Hu

Farkas Cs. Tekla

 

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek