Fiatalodik az ásotthalmi erdő

Ásotthalom, Csongrád-Csanád megye települése méltán híres a helyiek körében erdős vidékéről. Az erdőt folyamatosan gondozzák az arra kijelölt szakemberek és az erdészeti iskola diákjai

A Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói a napokban 24 ezer feketefenyő csemete kiültetéséhez kezdtek hozzá a tanerdőben. Ezalatt nemcsak az erdősítésről tanulnak, hanem tesznek a környezetvédelemért és segítenek megtisztítani a levegőt. Hiszen mindezek első lépése a faültetés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az iskolában az erdősítés elméleti alapjait is innovatív módon sajátítják el a tanulók, akik egy programnak hála kisfilmeket tekinthetnek meg a témában. Ez a 10 részből álló sorozat egyébként bárki számára elérhető az interneten.

Ám a diákok teljes természetességgel sokkal jobban várták már a gyakorlatot, meg is látszik a lelkesedésük. Ugyanis a tizedikesek tavaly az online oktatás miatt kimaradtak a feladatból, örömmel vetették bele magukat a munkába ezen a kellemes tavaszi napon az ásotthalmi erdőben, hogy idén mindent bepótoljanak.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek