Már az új medencetér épül a Hagymatikumban

Bár a koronavírus okozta helyzet és a megnövekedett építőipari árak miatt voltak fennakadások a makói fürdő új élményrészlegének kialakításánál. De mára szépen halad a kivitelezés

A beruházás óriási előrelépés mind a városnak, mind pedig az egész megyének. Családi élményzóna, új napozóterasz, szabadtéri öltözők, valamint egy háromemeletes vadonatúj részleg is készül. Ennek a pincerésze már készen van, jelenleg pedig a medenceteret falazzák. Gyakorlatilag ez lesz az épület fő helyszíne, hiszen itt fürdőzhetnek majd a vendégek. A  harmadik emeleten  a galéria kap helyet, ami nem csupán pihenőhelyként fog funkcionálni, hanem itt lesz kialakítva Makovecz Imre által megálmodott Atlantisz Világa is.

A fent említett Atlantisz Világát úgy kell elképzelni, mint egy különleges szoborparkot. Pontosabban több lesz, mint különböző művész alkotások bemutatótere, hiszen fény- és hangjátékok egészítik ki, így komplex audiovizuális élményt nyújt majd az ott tartózkodók számára – mondta Sipos Tamás, a kivitelező cég ügyvezetője.

A fürdőfejlesztés támogatások segítségével valósul meg, melynek teljes költsége tízmilliárd forintra tehető. Habár a teljes célig még sok a munka, a szakembereknek eddig minden problémát sikerült áthidalni, és bíznak abban, hogy nem lesz nagyobb csúszás az átadásig.

Farkas Cs. Tekla

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek